Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
EPA/Tolga Bozoglu

Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»

«Η ομάδα μου είναι θαρραλέα», είπε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε, μιλώντας σήμερα (30/4) στους δημοσιογράφους, παραμονή του πρώτου ημιτελικού στο Ντόρτμουντ, ζητώντας «να μην δούμε την πίεση ως απειλή».

Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενοψει του αγώνα της Τετάρτης (1/5) με τους Βεστφαλούς:

Για το εάν θα είναι μεγάλη απογοήτευση ο αποκλεισμός: «Πιστεύω ότι για τις τέσσερις ομάδες στα ημιτελικά θα ήταν απογοητευτικό. Γι' αυτό λέω εδώ και καιρό ότι ο Τύπος δεν ξέρει σχεδόν τίποτα από ποδόσφαιρο, λυπάμαι. Αυτό που είναι όμορφο είναι να απολαμβάνεις ένα τόσο ιδιαίτερο γήπεδο (το Signal Iduna Park) και να προσφέρεις μοναδική χαρά στους οπαδούς μας για να φτάσουν στον τελικό».

Για το αν θα είναι τόσο ανοιχτή η σειρά με την Νόρτμουντ, όπως ήταν αυτή όσο απέναντι στην Μπαρτσελόνα: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα ματς λίγο παρόμοιο με τον προημιτελικό (με την Μπαρτσελόνα), οι δύο ομάδες δεν συνηθίζουν να κάνουν υπολογισμούς, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα καλό ποδοσφαιρικό αγώνα, θα υπάρξουν γκολ».

Για το εάν αυτή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της καριέρας του: «Από την άφιξή μου το περασμένο καλοκαίρι, ένιωσα την υποστήριξη του συλλόγου και των παικτών, είμαστε σε διαδικασία βελτίωσης, είναι μόνο η αρχή, απομένει ένας μήνας για να τελειώσει αυτή η σεζόν και μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε όλες τις διοργανώσεις Πρέπει να διαχειριστούμε καλά τα συναισθήματά μας, να παραμείνουμε φιλόδοξοι. Δεν πρέπει να βλέπουμε την πίεση ως απειλή, φτάνουμε στην τέλεια στιγμή της σεζόν».

Για την εικόνα βελτίωσης της Παρί Σεν Ζερμέν: «Σε όλες τις πτυχές. Βελτιωθήκαμε στην άμυνα, στην επίθεση, αλλά μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε, είναι βασικό στοιχείο του τρόπου με τον οποίο κάνω τα πράγματα - πρέπει να είσαι απαιτητικός. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε ταντιξοότητες, επιστρέψαμε τη τελευταία στιγμή... αλλά η διαχωριστική γραμμή μεταξύ νίκης και ήττας σε αυτόν τον αγώνα είναι πολύ ωραία».

Για την αδυναμία της Παρί Σεν Ζερμέν στον «αέρα»: «Είναι προφανές ότι όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου είναι η καλύτερη. Όλα έχουν να κάνουν με την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, πρέπει να την μονοπωλήσεις».

Για τον αγώνα στη Βαρκελώνη και εάν εκείνη η νίκη απελευθέρωσε τους παίκτες του: «Ελπίζω ναι, κάναμε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει (ότι μια γαλλική ομάδα προκρίθηκε μετά την ήττα εντός έδρας στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών). Αλλά είναι αύριο που πρέπει να πετύχουμε, ιστορία έχει μικρή σημασία στον πρώτο γύρο δεν καταφέραμε να κερδίσουμε εκτός έδρας, αλλά το κάναμε στη φάση των «16» και στους προημιτελικούς η ομάδα είναι θαρραλέα».

Για τη νεανική ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν και το μέλλον: «Είναι αστείο, αν χάσουμε είναι επειδή είμαστε νέοι, τι γίνεται αν κερδίσουμε; Η ηλικία δεν είναι σημαντική. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές νεότεροι. Οι νέοι είναι όλο και πιο έτοιμοι. Μην σκέφτεστε την ηλικία των παικτών για να αποφασίσετε ποιος θα παίξει, αλλά την ωριμότητα ή τον τρόπο που προπονούνται για να έχετε μια τόσο νεανική ομάδα για το μέλλον».

Για την πίεση που έχει μία ομάδα να κερδίσει το Champions League που δεν το έχει κερδίσει ποτέ: «Ο καθένας ασκεί πίεση στον εαυτό του όπως θέλει. Στην Παρί Σεν Ζερμέν όλα είναι πίεση, αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Έχω την τύχη να προσαρμοστώ, άλλοι φτάνουν εκεί, άλλοι λιγότερο. Ευλογημένη να είναι η πίεση Και αν μπορώ να είμαι στον ημιτελικό κάθε χρόνο, αυτό θα ήταν υπέροχο».



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved